Banner

Om KlæbuTrimmen

KlæbuTrimmen ble startet opp i januar 2008. Trimmen ble raskt et populært treningstilbud for Klæbus befolkning. Det f&oring;rste året har det blitt gjennomf&oring;rt en rekke gruppetimer i Klæbu kulturhus og i Klæbuhallen. KlæbuTrimmen startet opp med aerobic og styrketimer, men etter vært gikk Trimmen til innkj&oring;p av stepkasser, og dermed ble step og mrl (mage, rumpe og lår) populære timer. Etter påsken 2008 ble det oppstart av BarneDans og TeenTrim, som er gruppetimer for barn og ungdom.

Frem til august 2009 vil Trimmen fremdeles tilby ulike gruppetimer i Klæbuhallen og Klæbu kulturhus. Fra h&oring;sten skal KlæbuTrimmen utvide, er fremdeles i forhandlinger om eget lokale, og har planer om å gå til innkj&oring;p av spinningsykler, styrkeapparater og vekter. Målet er å kunne tilby et komplett og fleksibelt treningstilbud her i Klæbu. Til h&oring;sten skal altså KlæbuTrimmen ha et tilbud for alle, uansett treningsferdigheter, alder og kj&oring;nn.

Oppstarter av KlæbuTrimmen er Helle Kristin H&oring;iås Lundereng. Helle gjennomf&oring;rer de fleste gruppetimene selv. Tidligere har hun jobbet på Elexia og 3T, hun har med andre ord en mengde treningserfaring som hun &oring;nsker å dele med Klæbus befolkning. Det å gi innbyggerne i Klæbu et godt treningstilbud her i kommunen er mindre tidskrevende enn å reise inn til Trondheim. Dermed er det med på å skape &oring;kt motivasjon for trening og ikke minst treningsglede. Nettopp dette med treningsglede er noe som settes i fokus på KlæbuTrimmen. Trening er selvf&oring;lgelig viktig for kropp og helse, men det er jo så utrolig morsomt også! Etter noen &oring;kter på trimmen så kjenner man at kroppen blir litt lettere og samtidlig blir man lykkeligere og gladere. I tilegg er KlæbuTrimmen en sosial arena, venner og kjente forventer å se deg der, noe som er med på å dra deg opp fra godstolen selv på en dag hvor man egentlig ikke orker.

Private helsestudio og vekt- og styrkerom har i l&oring;pet av det siste tiåret blitt veldig populære. Disse private akt&oring;rene har en viktig rolle som tilbyr fleksible aktivitetstilbud og treningstider som er spesielt rettet mot de voksne i befolkningen. Det er flest kvinner og særlig unge som benytter seg av denne typen tilbud. Siden tidlig på 90-tallet har befolkningen skapt et behov for innend&oring;rs anlegg, treningssentre tilbyr et variert trenings- og mosjonstilbud. Unders&oring;kelser viser at det stadig er flere som trener på det private markedet. Den st&oring;rste gruppen av de som er regelmessig aktive har trent eller trener på privat treningsstudio. Grunnen til den &oring;kte privatiseringen kan være at idrettslagene ikke har kapasitet til å tilrettelegge for mer enn det generelle idrettstilbudet, eller at tradisjonelle innend&oring;rsanlegg fanger opp behovet til disse gruppene. Tidligere unders&oring;kelser viser at 76 % av voksne i alderen 16-79 år oppgir at de mosjonerer eller trener minst en gang per måned. Den st&oring;rste andelen av den voksne befolkningens driver egenorganisert fysisk aktivitet. Det er spesielt trening på private helsestudio og vekt- og styrkerom, men også friluftsaktiviteter, som turgåing, sykling, skiturer, jogging og sv&oring;mming populære mosjonsaktiviteter.

Helle Lundereng